Algemeen

De zeeverkenners is de huidige jongste groep die we hebben. Hier komen de kinderen voor het eerst in aanraking met onze zeilbootjes: De Lelievletten. De wekelijkse opkomsten bestaan voor uit zeilen en spelletjes op het water of de kant. Elke zeeverkenner heeft een vaste vlet en taak in de boot.

Per bak(boot) is er een boots(de baas en meestal de oudste), een kwartier(verantwoordelijk voor de materialen) en bootsmaatjes/hoosmaatjes(de rest van de kinderen in de boot). De boots en kwartier houden overzicht en geven hun kennis door aan de andere, jongere kinderen.

  • Leeftijd: 10 tot 16 jaar
  • Opkomst: Elke zaterdag van 13.30 tot 16.30

Heb je nog vragen of wil je misschien een keer een opkomst komen kijken mail dan even: zeeverkennerszutphen@gmail.com

Indruk van een opkomst

De zeeverkenners is een scoutinggroep maar dan voor op het water. Iedere zaterdag komen jong en oud bij elkaar om te zeilen, te klussen maar ook vooral om een leuke tijd te hebben. 

Om 1 uur half 2 is iedereen aanwezig op ons wachtschip: De Volharding. Vanaf dit moment is het een grote gezellige drukte en worden de bootjes klaar gemaakt voor vertrek. 

Na het optuigen kan de dag beginnen en wordt er naar het meertje gezeild. De wind steekt op, de zeilen worden aangetrokken en de lelievletjes vliegen over het water heen. Wanneer de kinderen even genoeg van het zeilen hebben wordt er nog een spelletje op de kant gedaan, met als grote favoriet: Hollandse leeuwen. Aan het einde van de dag wordt de opkomst afgesloten met het opdoeken van de zeilen en een lekker glaasje ranja!

Zou je dit zelf ook willen meemaken?

Kom dan bij ons langs, want zelf ervaren is toch altijd het leukste!

Kampen

Admikamp

Admikamp is een gezamelijk kamp met de groepen van Dieren, Twello en Deventer (de Admiraliteit). In het hemelvaartsweekend trekken we met zijn allen naar Giesbeek, Zwartsluis of een andere plek om per bak te strijden om ‘de bel’. Door punten te verzamelen bij verschillende spellen kan de sterkste, snelste en beste bak deze bel in ontvangst nemen en bij zich houden tot het volgende kamp

Zomerkamp

Voor 10 dagen gaan we in de zomer op pad, de route voert ons naar Friesland, over de randmeren of naar Amsterdam.

Na het ontbijt worden de vletjes klaargemaakt voor de dagtocht. Als de vletjes vertrokken zijn gaat ook de Volharding onderweg naar de nieuwe overnachtingsplaats, eventueel worden er onderweg boodschappen gedaan. Als de kinderen in de middag weer bij de volharding aankomen wordt er begonnen met de avondmaaltijd, dit wordt gedaan door de dienstbak onder begeleiding van de leiding. Na het avondeten volgt weer een spel of avondactiviteit.

Herfstkamp (Aartkamp)

In een van de laatste weekenden van het vaarseizoen trekken we er met de zeeverkenners op uit naar Terschelling. Onder leiding van Aart (oud-lid) zeilen we met een van zijn klippers twee dagen lang over de Waddenzee. Mocht je een kijkje willen nemen naar hoe de klippers er van binnen uit zien, klik dan op de knop hier beneden de website van Aart!

Neem contact met ons op!