Algemeen

De zeeverkenners is de groep voor kinderen van 10 t/m 15 jaar.
Op de zaterdagen hebben we opkomst, dit is van half 2 tot half 5.
Zeilen is de belangerijkste activiteit, dit gebeurt in de Lelievletten.

Per bak(boot) is er een boots(de baas en meestal de oudste), een kwartier(die is verantwoordelijk voor de materialen) en bootsmaatjes/hoosmaatjes(de rest van de kinderen in de boot). De boots en kwartier geven hun kennis door aan de andere, jongere kinderen.

Heb je nog vragen of wil je misschien een keer een opkomst komen kijken mail dan even: zeeverkennerszutphen@gmail.com

 

Indruk van een opkomst

De zeeverkenners is een scoutinggroep, maar niet zomaar een scoutinggroep, want het zijn de ruigste, stoerste en beste scouts, maar dan voor op het water. Iedere zaterdag komen jong en oud bij elkaar om te zeilen, te klussen maar ook vooral om een leuke tijd te hebben. 

Om 1 uur half 2 is iedereen aanwezig op ons wachtschip: De Volharding. Vanaf dit moment is het een grote gezellige drukte en worden de bootjes klaar gemaakt voor vertrek. 

Na het optuigen kan de dag beginnen en wordt er naar het meertje gezeild. De wind steekt op, de zeilen worden aangetrokken en de lelyvletjes vliegen over het water heen. Wanneer de kinderen even genoeg van het zeilen hebben wordt er nog een spelltje op de kant gedaan, met als grote favoriet: Hollandse leeuwen. Aan het einde van de dag wordt de opkomst afgesloten met het opdoeken van de zeilen en een lekker glaasje ranja!

Zou je dit zelf ook willen meemaken?

Kom dan bij ons langs, want zelf ervaren is toch altijd het leukste!