Zeeverkenners

Algemeen

De zeeverkenners is de huidige jongste groep die we hebben. Hier komen de kinderen voor het eerst in aanraking met onze zeilbootjes: De Lelievletten. De wekelijkse opkomsten bestaan voor uit zeilen en spelletjes op het water of de kant. Elke zeeverkenner heeft een vaste vlet en taak in de boot.

Per bak(boot) is er een boots(de baas en meestal de oudste), een kwartier(verantwoordelijk voor de materialen) en bootsmaatjes/hoosmaatjes(de rest van de kinderen in de boot). De boots en kwartier houden overzicht en geven hun kennis door aan de andere, jongere kinderen.

  • Leeftijd: 10 t/m 15 jaar
  • Opkomst: Elke zaterdag van 13.30 tot 16.30

Heb je nog vragen of wil je misschien een keer een opkomst komen kijken mail dan even: zeeverkennerszutphen@gmail.com

Indruk van een opkomst

De zeeverkenners is een scoutinggroep maar dan voor op het water. Iedere zaterdag komen jong en oud bij elkaar om te zeilen, te klussen maar ook vooral om een leuke tijd te hebben. 

Om 1 uur half 2 is iedereen aanwezig op ons wachtschip: De Volharding. Vanaf dit moment is het een grote gezellige drukte en worden de bootjes klaar gemaakt voor vertrek. 

Na het optuigen kan de dag beginnen en wordt er naar het meertje gezeild. De wind steekt op, de zeilen worden aangetrokken en de lelievletjes vliegen over het water heen. Wanneer de kinderen even genoeg van het zeilen hebben wordt er nog een spelletje op de kant gedaan, met als grote favoriet: Hollandse leeuwen. Aan het einde van de dag wordt de opkomst afgesloten met het opdoeken van de zeilen en een lekker glaasje ranja!

Zou je dit zelf ook willen meemaken?

Kom dan bij ons langs, want zelf ervaren is toch altijd het leukste!

De leiding is te bereiken via het onderstaand formulier of via de mail: zeeverkennerszutphen@gmail.com