De Volharding is ons varend clubhuis. Met een keuken, woonruim, 3 slaapvertrekken en 2 WC’s bied het op een kamp plaats aan ongeveer 30 man.

Over de volharding

·    Type: Kraak

·       Lengte: 29.82 meter

·       Breedte: 4.74 meter

·       Diepgang: 0.95 meter

·       Tonnage: 151 ton

·       Bouwjaar: 1904

·       Aandrijving: DAF 615 met 125 PK

·       Generator set: Hatz 25KVA 230/400 Volt

·       Diesel tank: 1000 liter

·       Water tank: 2000 liter

·       Ligplaats: Zutphen


Verbouwing

Er moest veel aan de Volharding verbouwd worden om er een geschikt clubhuis van te maken.
Als eerste is er een stalen dek op gezet; daarna kwamen er tussen­wan­den in het ruim. Vervolgens zijn er toilet­ten, een wasbak en een praktische keuken gebouwd. Ook is de uitlaat die naast de stuurhut stond naar achteren verplaatst en is de roef geïsoleerd en ver­bouwd.

Slaapruimte
In 1995 is het slaapruim compleet verbouwt en zijn daar nu 24 kooien geplaatst.

Watertanks
In 1998 is het drinkwater net voorzien van twee nieuwe watertanken. De oude tank stond in de machinekamer maar dit is geen handige plaats voor een watertank i.v.m. de hitte van de motor. Nu staat er twee kuub water in het woonruim.

Nieuwe motor
In maart 2004 is onze oude GM diesel motor van toch zeker 40 jaar oud vervangen door een kompleet gereviseerde DAF 615 met 125 PK. Tegelijk is ook de stuurhut aangepakt om weer op orde te krijgen. Deze moest er af om de motor in de machine kamer te plaatsen.

Nieuwe WC’s
In 2010 is er een vuilwatertank geïnstalleerd op de Volharding. Bij deze ingreep zijn ook nieuwe WC’s geplaatst samen met een nieuw leidinghok.

De volharding heeft ook de AIS. Hiermee kunnen sluizen en bruggen zien wie er aankomt. Ook kan iedereen ons volgen wanneer we op kamp zijn! via:  Volharding op Marinetraffic

Maart 2013 is er een nieuwe acculader geïnstalleerd, met dank aan Mastervolt.